kbba

Latest Posts

Hafidh Aryan belajar mengaji

By 5:35 PM , , , , , ,

As salam...

Lama tak menjemah kan.
Nak buat cmner, busy.
Arts Touch akan rebranding, so banyak benda kena buat.
At same time, Ayam pandan frozen pun berjalan.
Slow2 kayuh. Semoga semuanya dipermudahkan.

Ok, nak share bab Hafidh dah mula pergi kelas mengaji.

Alkisah budak ni mulut dah pandai melawan cakap mummy dia.
Dari aku biar je dia merapu, baik hantar pergi kelas mengaji.
Ada gak faedahnya.
Dapat pahala, dapat ilmu.



Last week, ada 1 day lin EL. So, balik amik anak awal.
Sampai umah bs dalam pukul 5 lebih.
Hafidh belum pergi kelas lagi.
Sayang plak la nak pontengkan.
So, lin tanya BS, mana rumahnya lin pergi hantar.
Harris masuk kereta dulu dengan D

anakda semangat nak g kelas

dengan bersungguh dia keluarkan iqra'

tapi, ustazah bg baca mukadam dulu. 

nampak bersungguh2 je. Excited !

Sepanjang lin tunggu dia mengaji, macam2 ragam dapat tengok.
Paling lucu bila dia terkentut.
Itu paling win situation la.

Pastu, melawan.
Ustazah kata Ha.. dia kata Kho...
Puas la ustazah explain kat dia ada titik dan xde titik.
Kalau mommy dia yang mengajar, boleh hilang sabar.
Tak pun gelak2.
Lagi2 part kentut.. uhhu .
Sabar je la.

Walaupun tak serius mana, tapi ok la.
Huruf2 di depan dia dah hafal.
Kena rajin baca, insyaallah lama2 hafal lah tu.
Alah.. lagu leligo hafal.
Inikan pula alif ba ta kan...

Good luck sayang.






You Might Also Like

4 leave a massage here...

  1. ustazah ustaz area rumah terima umur 4 thn...fayel ngaji ngan papa dia je la...thn depan baru gi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak.. memula mmg xde tau. tetiba bs bgth ada.. masukkan je la...

      Delete

mommylin.juniorhappy

Followers