Novel Review - Suamiku paling sweet

As salam...
sorry lambat tunai janji..
Agak2 story basi dah ke belum? uhhuhu
Shoot to point la ye... 


Suamiku paling sweet
By Anjell 



Sinopsis: 

Sya seorang remaja yang tengah bercuti sem, tetapi terpaksa menjadi pembantu rumah a.k.a bibik la. Paling tepat jadi pengasuh anak orang.
Anak kecil ni, lasak yang amat. Memang tahap buas. Tapi, Izz bapa kepada budak tu, dalam diam jatuh hati dengan Sya.

Akhirnya mereka berkahwin. Tapi dengan cara yang sangat tragis.
Sya jatuh benci dan marah pada Izz, Sehingga lari dari rumah.
Anak Izz jatuh sakit sebab terlalu rindukan Izz.

Tapi tak lama, sya balik kerumah setelah dijemput Izz.
Bermula la kisah drama Izz ngorat sya dengan cara sweet.
Auwww... baca la yek. Kedip2 mata sambil tersenyum bacanya.




Pendapat: 

Best cerita ni. Walaupun klise tapi, babak dan jalan cerita yang sweet yang buatkan korang tak nak stop baca.
Penulis pandai reka 1 scene dimana ada persoalan yang berlegar legar kat kepala pembaca sehingga timbul perasaan ingin tahu.

Cewahh.. ayat aku kan. 

Ranting: 
Dari 10 star, aku bagi 8/10











 photo watermark.png

Post a Comment

3 Comments

  1. Memang tajuk2 novel semua macam ni sekarang..kan?/mudah nak ingat..:)

    ReplyDelete
  2. ni mesti ulat buku hihi,, saya punya novel dua tahun tak terusik,, nampak sangat pemalas baca hihihi,,

    ReplyDelete
  3. hehe.. dah baca juga... sweet.. :D

    ReplyDelete