Rahsia khasiat daun sirih dan wanita

As salam...



Nak share 1 rahsia ni.
Mungkin dah ramai wanita yang tahu.
Tapi, ada juga yang tak tahu lagi pasal rahsia ni.

Rahsia kesihatan dan khasiat daun sirih ni, banyak untuk wanita.
Antaranya menghilangkan keputihan, hilangkan bau badan.

Tak payah nak beli faminine wash bagai...
Korang rebus je daun sirih ni, haa... pastu masukkan dalam botol.
Mudahkan.
Pakai bila perlu.



Aku memang jenis tak suka pakai feminine wash.
Dulu, ada sorang doctor ni pernah kata, jangan pakai selalu.
Takut kulit jadi sensitif.
So, aku memang standby je la.
Kalau gatal2 baru guna pencuci tu.

Tapi, sebaiknya guna air daun sireh ni.
Memang DEABAKKK...
Wangian dia je dah buat kita rasa fresh..
Segar je lepas kena cuci.

Makcik aku dari dulu, kalau balik melaka, memang kerja dia amik daun sirih ni.
Sekarang ni, anak buah dia plak ngikut.
Aku la tu.
Hihihih.

Satu lagi, kalau korang nak tahu, daun sirih ni boleh tegang kan payudara juga.
Ni aku baru tahu.
Cara dia senang je.
Korang layurkan daun kat atas api, kemudian letak di atas payudara tu.
Rajin2 la buat ye.
Duit pun jimat, tak payah nak beli macam2 product.

Ok bye tu je. :P



Post a Comment

1 Comments

  1. Waaahhh, baru tahu jugak yang tips paling bawah tu... :D
    shad singgah sini smbil follow.. :D

    ReplyDelete