kbba

Latest Posts

Asyik muntah untuk 2 hari ni.

By 11:25 AM , , , , ,

As salam...

Semalam I is tak cukup tidor...
Adehh....

Tapi, tak ada la pening2 sangat kepala ni.
Memula tido awal.
Pastu, pukul 2am bangun sebab harris merengek.
Bila rasa badan dia, panas.
Allah... budak ni demam.

Lepas D buatkan susu harris, aku pun tukar pampers dia.
Pastu dia ajak kuar bilik...
"jom mi... jom... "
Eh.. budak ni, ingat pukul 7 pagi ker?
Huhuhu...
Aku pun dukong bawak depan TV.

malam dingin... tpi, dia panas... T_T




D on TV, bagi dia susu sambil layan TV.
Aku pun lap2 badan dia dengan air asam jawa...
Memula dia nangis..
Tapi, bila dah lap kat kepala, mungkin dia rasa lega sikit kot.
Senyap je..
Siap tunjuk area mana yang tak basah.
Sabar je la...

Mata aku pun dok segar melayan dia.

Tengah lepak2 check HP, berderet whatsapp ko..
Tapi, kalau yang berderet tu order Ayam pandan ke, popia otak2 ke... NC ke..
Best gak kan...
Hihihihi....
Sambil check hp, si Hafidh plak nangis2.
Sabar je la.. ingat baby lagi la tu.

Harris dah 2 hari tak sihat.
Dalam masa 2 hari ni, dah 5x dia muntah.
Banyak sekali muntah tu.
Aku plak risau.
Baju aku tuk 1 hari tu pun dah banyak kali tukar.
Tak terkata dah.

Kat rumah BS pun muntah.
Mungkin dia tak sedap perut kot.
Kadang2 aku rasa kembong perut dia.
Tapi, BS kata, dia makan banyak.
Entah la...
Harap2 dia tak ada sakit lain.
balik dari rumah bs... hiburkan anak2 bawak jalan2 naik moto... tengok harris. punya suka,
sampai berdiri

gigi tu cover harris.

Pagi ni, ingat nak EL, tapi tengok makin cergas biar dulu la.
Kalau sihat, bawak g clinic doctor check macam nak tak nak je.
Wat sakit hati...


pagi ni, macam ok.. tapi, manja2 lagi... 

Doa2 la Harris sihat.
Kecian plak tengok dia lembik.
Kalau tak, dia la hero asyik nak epak...epak mommy dia.





You Might Also Like

6 leave a massage here...

  1. semoga cepat sembuh harris.....risau plak bila dah demam sekali ngn muntah2 kan....

    ReplyDelete
  2. Sis,

    so far pengalaman Iza kalau Darwisy demam/cirit/muntah, Iza selalu bagi 100plus campur ngan air masak sket at least bg tenaga kt die. Ni suggestion dari Paed KPJ kat johor. kbtln cousin staff nurse kat sana. FYI Darwisy baru discaj wad januari lepas after discaj tu kerap demam/cirit/muntah..kdg2 kena 3 sekali...

    ReplyDelete
  3. musim ni..memang asyik sakit la..bagi cuka epal la..tengok kat bog ourkizuna.blogspot tu dia share cara makan cuka epal tu..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers