kbba

Latest Posts

Budak ni tak boleh bekerja di Office

By 10:47 AM , , , ,

As salam...

Huaaa....
*mengeliat*
Lama sangat dah tido ni, hari ni kena bangun gak.
Kerja pun macam dah slow sikit.
Meh update laju2...
Hihihih...

budak ni, esok dah besar kena duduk site.... tak leh duduk opis




Last 2 week, my turn kerja hari Sabtu.
Pergghh... malas gila nak g kerja.
Dah la pas balik kerja kena balik Muo.
Huhuh...
Before pergi kerja, baju semua dah siap kemas.
Balik, tinggal D angkot semua dan zasss... ke Muo la kita.

Disebabkan aku mintak tolong D basuh baju, maka, seorang anak kena la aku bawak pergi opis.
Aku nak bawak Hafidh.
Yelah.. dah besar budak tu. Senang nak control.
On kan je PC pastu pasang upin ipin.
Aku leh sambung kerja dengan bahagia.

TAPI!!

Bukan!!!
Harris yang aku kena bawak.
Hamboi sangat hero aku sorang tu.
Tak reti diam.
Paling aku sakit hati, tengah buat kerja dia boleh tutup main suis???
Pergghhh..
Nasib aku sorang.
Kalau ada orang lain buat kerja tak ke naya??


aksi mencabar... cmner nak buat kerja gaya gini... 

Pastu on off pc.
CPU opis ni kat lantai je.
Lagi sonok dia tekan button tu.
Huuuaaa...
Tak diam aku, asyik marah dia je.
Jenuh aku kejar dia sana sini.
Tu pun nasib baik, dalam bilik ni, aku sorang.
Kalau jenis opis open work station??
Lagi haru...

Dah puas main, nak tido mengamuk.
Last2 aku peluk dia, terus tido.
Dah kenapa nak berpeluk plakkan...
Dah la aku nak buat kerja ni.
Penyudahnya, aku call D.

AMIK LAH KAMI SEKARANG!!! 

Huhuh memang tak jadi kerja la.

Yang kelakar, masa memula sampai, aku tak dukong dia.
Dia naik tangga sambil aku pimpin tangan dia..
Pastu, setiap 1 step dia mengira...
1...2...3...
Sampai je level opis aku...
Untie clener tu, kata haaa... saya dah tahu.. mesti ini budak tengah kira..
Bahahah....
Lawak untie tu... =D





You Might Also Like

16 leave a massage here...

  1. hehehhee... jenuh juga nak melayan.. dengan nak wat keje kita sekali.... sian mommy, Harris p kacau ye... eh, anak2 akak panggil akak apa? ibu ke umi ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy... anak2 panggil mommy... hihihi.. kadang2.. jadi ami...

      Delete
  2. PG datang dari segmen Emas Putih, Follow Sini Ya :)
    iPhone 5S GA. Jemput Join Sekali ;D

    ReplyDelete
  3. haha...terus x jadi kerja kan....daku belum berpengalaman bawak anak gi opis lg...kalau kena la...xtau la nk ckp cmne..bole tukar biru hijau mak nye ni nanti...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... try la aeen.. tp tgk anak2 aeen macam ok je.. anak lin yg lasak.

      Delete
  4. saya bekerja di rumah ..hahhaa memang haru biru. tp best sebab diaorg depan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. soon, lin pun nak bekerja dari rumah... uhuhuh

      Delete
  5. hehe sabor jela ye kak...salam berkenalan..jemputla blogwalking blog akma

    ReplyDelete
  6. CN follow sini #347 dari segmen http://www.cekgunorazimah.com/2015/03/giveaway-cash-rm500.html

    ReplyDelete
  7. alahaiii boleh bayang macam mana u mengejar si harris.. huhu tak pe la. asalkan anak kita aktif, sel-sel sedang berhubung, ye tak. heheh Kalau dia diam je, lagi risau kan..

    ReplyDelete
  8. dapat bayangkan mcm mana ributnya kat dalam bilik tu berperang dgn anak ... heheheee

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers