kbba

Latest Posts

Sandiwara dalam dobi " layan diri "

By 4:20 PM , , , , , ,


As salam...

Hi korang..
Aku arini, busy betul.
Buat kerja sampai sakit bahu...
Fokus la sangat tu kan...
Tapi, sempat gak tengok2 gosip terkini.

Tapi!
Kena update blog gak.
Huhuh
At least sehari sekali.
Jadi, meh nak story pasal dobi layan diri

Sabtu aritu aku mendobi segala mak nenek baju untuk seminggu
Mesin basuh rosak lagi..
Nak beli baru tak mampu..
Huaaa... nangis.

So, aku pun angkut sebakul kain baju
Bukan aku angkat la. opkos D
Dia kan ada..
Aku dukong Harris je.
Tu pun kalau rajin.



Kitorang cari kedai dobi yang berhampiran ngn tempat breakfast.
Dekat Bukit Segar Cheras ni ada 1 dobi sebelah mamak.
Situ la kami mendobi.

Sambil mendobi, sambil sarapan.
Kenyang perut, baju pun setel.
Bahagia..
Tapi macam biasa, anak2 aku Allah..
Terjerit2 la aku memanggil dia.
Sabar je la. yek.

hasil tangkapan. yang depan tu lari selamatkan diri

Dah la keluar je kedai dobi tu jalan raya
Terjerit2 la aku memanggil dorang ni.


Settle baju, aku terus lipat kat situ gak.
Kalau dah balik rumah, dah jadi malas.
Aku sekarang dah ada assistant lipat baju.

calon menantu pilihan


Ini la orang nya..
Tak banyak dia lipat. dalam 5 helai je.
Tu pun banyak skip sebab tak tahu.
Aku gak menyetelkannya.
Bagus hafidh.



You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. alolo pandai dah tolong mummy ye..gud boy hafidh!

    ReplyDelete
  2. mmg banyak dobi macam ni kan...

    nik suka sbb boleh keringkan sekali
    dan cuci toto juga..

    tapi sekarang dah terfikir idea baru..
    cuci rumah in law je sbb mesin die besar.. hahahhahhahha

    ReplyDelete
  3. Xpenah lg cuci bj kt dobi kecuali toto...
    Pandai lipat ehh dak kecik tu

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers