kbba

Latest Posts

Anak sembelih leher sendiri

By 2:10 PM , , , , ,


As salam...

Fuhhh... Berdebor nak cerita ni. Tapi nak cerita gak. Sebab aku rasa perlu share benda ni dengan semua orang. Kes terjadi dekat anak aku sendiri.

Masa Ahad hari tu, aku balik Puchong. Pagi tengah sibuk2 sidai baju, Hafidh anak sulong dan Harris yang kecik tu, main mainan. Dalam bakul mainan tu ada 1 pisau mainan untuk budak2 main tuk masak2.

Daddy hafidh ada tengok TV masa tu. Dia nampak Hafidh amik pisau tu, letak kat leher sambil sambil sebut "AllahuAkbar"... "AllahuAkbar"... buat gaya sembelih leher. Daddy dia terus mengadu dengan aku.



Masa tu, macam nak luruh jantung. Aku terus terbayang kalau pisau yang dia jumpa tu pisau betul macam mana??? Kalau dia buat kat adik dia macam mana??? Serius aku rasa nak menangis masa tu jugak.

Terus letak baju tepi, aku panggil dia. Tanya dia, Hafidh buat apa??
"AllahuAkbar"..."AllahuAkbar"... sambil letak pisau kat leher... 

Sapa ajar hafidh buat ni?? Hafidh tengok kat mana??
"Hafidh potong je... " 


Itu la jawap dia. Aku dah tak tahu nak tny apa lagi. Aku desak gak tanya Hafidh tengok kat mana? Dalam kepala aku, terbayang video orang sembelih je. Kot la ada orang bagi dia tengok kan. Aku sendiri pun tak pernah tengok video macam2 tu. Takut. Kang termimpi2. Ini kan pula budak yang otak macam span. Lagi senang la dia nak ingat semua tu.

Pagi tadi, aku tanya BS. Dia pun terkejut. So, aku assume buka BS la yang tunjuk video tu. Aku jadi pelik, macam mana Hafidh leh buat aksi tu?? Then, aku bincang dengan D. D kata mungkin masa main. Main gurau2 pastu buat2 aksi nak potong leher.

Terus aku teringat. Aku pernah buat macam tu. Huaaa...... BAD MOMMY. Serius benda tu dah lama. Dan kenapa sekarang dia leh buat pula? Aku rasa bersalah sangat. Sekarang ni, aku jadi fobia bila anak2 masuk dapur. Pisau semua aku letak tempat tinggi. Takut dan risau. BS pun aku akan pesan macam tu gak. Budak2 ni, bukan kita leh baca. Cepat sangat tangkap otak dorang ni.

So, korang jangan bergurau over dengan anak2. Nanti menyesal. Padahal benda tu kecik je. Tapi impak dia..... ermmmm faham2 sendiri la ye.

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.thinkgeek.com/images/products/additional/large/edd4_kids_swiss_army_knife_inuse.jpg&imgrefurl=http://www.kaskus.co.id/thread/000000000000000015466649/humor-sekitar-pisau-golok-parang-pedang-dsb/2&h=700&w=700&tbnid=cn_8y7UdZB5etM:&zoom=1&docid=xc8SRvjLG5Q11M&ei=O-g1VYTlNJLx8gXkkoGQDw&tbm=isch&ved=0CCYQMygJMAk
google 



You Might Also Like

5 leave a massage here...

  1. budak-budak cepat jer serap kan..takpe lin cuma hati-hati jer benda benda bahaya simpan elok2..

    ReplyDelete
  2. pergh! debor baca entry ni.. adoiii..

    ReplyDelete
  3. takutnye Lin...mimah memang benda tajam2 taruk tinggi2...takut anak2 wat camtu la.

    ReplyDelete
  4. ya Allah! hati2, moga takda perkara buruk berlaku. risau je baca entry ni. aduhai

    ReplyDelete
  5. Hadoi..nk bace pn takut....huaa..nauzubillah..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers