Kasut tinggi membunuh kecantikan

As salam...

Morning semua. Kasut tinggi ni menjadi kegilaan ramai orang. Betul tak?? Tapi korang tahu tak, tak semua orang yang pakai kasut tinggi akan kelihatan cantik, elegant dan gojes....

Semalam... aku nampak ada sorang girl ni. Pakai heel, masuk petron. Tapi, aku tengok dia ni apasal jalan tak stabil, macam nak jatuh pun ye. Terkengkang pun ada. Sekali tengok bawah, mungkin kasut dia kot.



http://www.google.com/imgres?imgurl=http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v7/497745616/CooLcept-D5614-high-heel-shoes-wedding-heels-dress-women-heel-flower-diamond-sexy-platform-40-OFF.jpg&imgrefurl=http://www.aliexpress.com/store/product/KVOLL-D5614-high-heel-shoes-wedding-heels-dress-women-heel-flower-diamond-sexy-platform-40-OFF/105235_497745616.html&h=480&w=695&tbnid=j89Qiu6N8brBcM:&zoom=1&docid=VpZp-DClEEIeiM&ei=hPk2Vc-FDMaXuASD3YAo&tbm=isch&ved=0CB4QMygBMAE
google 


Jalan tak stabil. Goyang2... Mana cantik, elegant dan gojesnya. Sayang sangat.

Aku pun percaya bila kita pakai heel tinggi akan nampak gojes. Sampai tahan naik turun tangga pun nak pakai heel. Sampai terpelecok banyak kali weiii... Pernah aku terpelecok masa lintas jalan. Ya Allah.. malu toksah cerita la. Sakit lagi lagi la... Huhuh.

Lagi satu, aku pelik bila orang pergi shopping complex pakai heel yang melampau tinggi. Melampau macam untuk model catwalk. Hamboi. Larat kaki korang ye... Nangis aku tengok tau.

Nasihat aku, kalau nak look elegant, gojes semua tu, biar bertempat. Macam dekat office. Hotel, Event pun tengok tempat. Kalau dah taksub sangat dengan heel tu, tak dapat la nak nolongnya. jangan korang pergi site pun pakai sudah. Sebab aku pernah buat. Habis kaki aku luka2 langgar batu. Hahaha. Terdesak wei. Pas meeting kena lawat tapak. Itu la akibatnya. So playsafe batter pakai kasut yang sesuai untuk ke semua tempat.

Ok la adios.!



Post a Comment

6 Comments

  1. aku xhadap kasut tumit tggi... tumit yg 1 2 inci tu bole lg la.. tu pun kdg tpelecok gak..hahaha...

    ReplyDelete
  2. Kita pakai heels lama2 nanti kaki cramp. kejang urat terus. huhuh

    ReplyDelete
  3. nak pakai heels kena tengok situasi dan tempat.............pergi kelas jalan kaki naik bukit kat uitm, memang tak sesuai sgt nk berheels bagai.patah kaki...tetibe terkenang zaman dolu2~~

    ReplyDelete
  4. aku tak reti pakai heels..pakai wedges macam ape je terpeleot nye..haha

    ReplyDelete
  5. aku tak reti pakai heels..pakai wedges pun macam ape je terpeleot nye..haha

    ReplyDelete
  6. betul tuu. tapi bila pakai skirt kena pkai gak kasut tinggi sebab aten pendek. hukhuk

    ReplyDelete