Anak kedua manja dengan Ibu - Fakta atau Auta

As salam... 

Anak no 2 atau anak tengah ni, selalunya manja dengan Ibu lebih dari bapa. Yeker? Tapi, entah la rasa macam boleh pakai juga ayat tu. Since now aku dah ada 2 orang anak bujang, Memang dapat rasa no 2 lebih manja dengan aku. 

Yang sulong dah manja dengan Daddy dia, makanya yang no 2, bermanja dengan mummy dia la pula kan. Kalau dulu, tidur mesti nak mengempeng. Biasa la bila menyusu badan. Sekarang pula mesti nak kena belai, zikir... baru tidur. Tapi, tak selalu la. Cuma kadang tu, dia macam minta untuk dimanja. 

Kalau abang dia dekat, memang dia belasah la. Tak pun kena jerit kuat2. Terpaksa la abang mengalah. Dah memang sifat semulajadi abang mudah mengalah dengan adik kan. Seronok tengok gitu. Cuma kadang tu, tak mengalah, adik marah dia, dia pukul adik. Allah. Boleh pecah kepala dengan perangai hero2 ni kadang2. 

Sifat manja anak kedua ni, susah nak dijangka. Mungkin sebab tak ada adik lagi kot. Ermmm.. Tapi, time kecil ni la kita nak bermanja manja dengan mereka kan. Tak kesah la macam mana pun caranya. Janji dapat kita tunjukkan kasih sayang terhadap mereka. 

gambar pagi tadi, tak mo duduk belakang dah 

jeles bila abang selfie dgn mmy. dia pun nak jugak


Semakin besar anak-anak, semakin kurang manjanya nanti. Lagi-lagi anak lelaki. Semoga manja mereka hingga besar la. Tapi, dah besar mesti dorang malukan.. uhuhuh Ok mummy kena cari geng la kalau gini. ngee~~ 



Post a Comment

10 Comments

  1. Anak Ummu yg no 2 macam l rapat dgn ayah..yg no 1 rapat dgn Ummu hehe

    ReplyDelete
  2. Kakak batrisyia anak sulung mimi mmg manja dgn ayah.
    aqilah mmg manja dgn mama
    tpi mimi anak kedua rapat dgn ayah..
    mcm mana tu ek.. haha

    ReplyDelete
  3. saya anak kedua dari kecil sampai sekarang masih di manja sama papah hehe engga hilang tuh papah manjain aku mba :) sama kaya ade itu hehe

    ReplyDelete
  4. anak baru sorg.. x tau lagi macam mana.. tp yoorin anak sulung..lebih manja dgn ayah.. adik plak no 2 lelaki..manja dgn mak.. huhu..ye laa kot kannn..tp adik beradik perempuan semua manja dgn ayah..yg laki dgn mak..

    ReplyDelete
  5. eh anak aku no 2 pun manja sgt..siap cakap kat abg dia..nie mamaadik, sana papaabang...hahahha

    ReplyDelete
  6. saya x pasti la kak. adik saya no 2 x manja lak dengan ummi saya. hehehe.. selalunya wat keje sendiri je

    ReplyDelete
  7. Mungkin manja dengan mommy sebab mommy dah lebih cool down berbanding masa mula2 ada anak. Asyik nak menyinga. Boleh guna ideologi ni tak? Hahaha.

    ReplyDelete
  8. anak mimah nampak manja mimah yg no.2....smpaikan berdukung kalau pergi mane2.lgsg tknk dgn ayah.kena ayah amek sbb ibu dah lenguh.......abg of course manja ayah sgt2 dh.pantang ayah hilang je mencari.

    ReplyDelete
  9. Betu. Manja terlebih. Dah ada adik pon manja gak.

    ReplyDelete
  10. dan kuat jeles gak..haha..hadeen tu kalau kakak manja2 ngn mama die pun laju dtg nak jgk >___<

    ReplyDelete