Penyebab ibu boleh ada tenaga lebih

As salam...


Ibu, Mak, Mama, Umi... dan lain2. Dorang ni sebenarnya ada kuasa simpanan. Kadang tu, kerja rumah dari pagi sampai malam tak sudah. Tapi, masih segar buat macam2. Sampai otak sendiri pun still process nak buat apa esoknya. SuperMak sangat kan. 

Antaranya adalah: 

1- Tak kan pernah lupa untuk masak walaupun sibuk.


Walaupun aku kadang tak masak sangat, tapi sebenarnya kalau boleh nak masak hari2. Bertambah seronok bila suami dan anak2 makan bertambah. Rasa penat bekerja terus hilang. 

2- Ibu sentiasa menjaga kesihatan

Yang ini memang tak dinafikan. Ibu mana nak anak sakit kan. Ibu sentiasa nak bagi yang terbaik. Sebab itu, aku sebolehnya masa anak bawah setahun aku akan masak sendiri. Buat puri dan lain2. Kalau boleh elak instant food dan factory food. Masakan ibu kan penuh dengan kasih sayang... 

3- Korang leh sambung baca disini. Pelbagai resepi kasih dan cinta seorang ibu kepada anaknya

----------> Penyebab ibu boleh ada tenaga lebih


Post a Comment

4 Comments