kbba

Latest Posts

Rakuten Malaysia - Fenomena online shopping terkini

By 2:25 PM , , ,

As salam....



Pernah dengar pasal RAKUTEN Malaysia tak? Nama dia unik kan. Bila unik, mesti kita selalu ingat. Rakuten Malaysia adalah laman web online shopping. Macam macam ada dalam ni. Even sofa pun ada jual. Menangis tengok, ada je nak di belinya. 

The best part is, setiap kali kita beli dari Rakuten ni, kita dapat Rakuten Super Point. Setiap 1 point = RM1. Untungkan. Kalau shopping sini selalu, boleh la kumpul point banyak2 beli barang yang kita teringin tu pula.

Barangan Rakuten ni pula, harga memang reasonable. Dah ada online shopping ni, nak shopping raya untuk barangan rumah senang la kan. Hihih. Tak adalah rushing ke sana sini. 

Aku dah tengok http://www.rakuten.com.my/ ampun... rambang mata. Antara barang yang aku tengah aim adalah... 

1-  BETTY 6 - Double Seater

click for details

RM 2,226.00 (GST inclusive where applicable)

2- Arc Floor Lamp


click for details
RM 232.14 - 338.14 (GST inclusive where applicable)

Shipping Fee: FREE


3- SJ4000 Full HD Waterproof Action Camera (White) With WiFi Remote Control


click for details
RM 330.00 (GST inclusive where applicable)

Shipping Fee: FREE

4- Kawaii Japan Style Backpack bag - 3 color


click for details

RM 59.90 (GST inclusive where applicable)
Shipping Fee: FREE


And last sekali ni memang tengah ngidam sungguh ni. 


5- Canon PowerShot G7 X Digital Camera (Original)

click for details
RM 1,999.00 (GST inclusive where applicable)
Shipping Fee: FREE


Huaaa... semua best2.. Dari barangan rumah, barangan diri dan camera... Kalau nak blogging kena ada camera hebat2 kan. Memang rambang mata la kat sini.

Ada pelbagai lagi barangan yang tak disangka jual di Rakuten Malaysia. Yang penting, semuanya barangan di sini memenuhi cita rasa kita kat Malaysia. 

Jom cuci mata. Tak rugi shopping sini. Leh dapat point. =D 
Happy shopping.

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. Pernah usya kt Rakuten...tapi lom pernah beli lagi...nanti nak survey lah...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers