D'laila Suppower - Semua yang segar disini

As salam...


Jom review makan hari ini... Yeahh.... Teringat kat telur mayong.... pertama kali makan, terkejut kerongkong aku. Haaa... bila meletup dalam tekak, WOW... rasanya.... 


D'laila Suppower ni, terletak di MMA SANTAI CONNER NILAI. Tak jauh pun dari bandar. Kami yang dari Beranang ni, dalam setengah jam je nak sampai kesini. Sampai je, aku dah teruja banyak sangat ikan, udang, ketam telur mayong. Anak2 dah sibuk mommy nak tengok fish... nak fish... uhuhh. Dorang ni, memang pantang nampak ikan semua tu. Teruja sangat. 

fresh kan 

macam nak order semua 

ini memang rare, susah dapat ni. 
photo credit to fb: D'laila suppower

Aku ni, teringin nak makan maggie telur mayong. Aku pun order la... Sekali sampai mangkuk besar da... Mampuih nak habiskan. Dan memang aku tak terhabis pun. Sekali tu, anak bujang aku yang tolong habiskan. hamboi sangat budak kecik ni, makan telur mayong. 


maggie telor mayong 

tukang habiskan maggie mommy 


Mee Udang Kupang 
Mee udang kupang ni, laki aku order. Hamboi sangat udang dia tu tau. Tapi, kan sebenarkan tulang pau udang tu anak bujang besar aku tu la. Haaa... dia kan hantu udang. Kalau udang goreng tepung dia makan sorang... uhuhhu 

Owner D'laila Suppower
Sempat gak la selfie dengan kak laila ni. Walaupun dah dua kali jumpa dia tak berapa cam aku uhuhuh. Tak pe kak. Nanti kita jumpa selalu ye. D macam dah jatuh cinta je makan kat situ. hahaha
Lepas ni, nak try Asam pedas akak plak... tak sabar.. 

Ok gang, hope kalau ada mak buyong yang teringin dok cari telur mayong ni, datang sini ye. Harga pun murah je. Berbaloi dengan mangkuk besar tu. 

Menu best terbaru ialah... jeng..jeng..... Maggie kambing.. Ha.. Laki aku dah list dalam kepala nak makan maggie kambing ni. hohoho 

maggie kambing 

Post a Comment

7 Comments

  1. sedapnya tgk. menarik sgt nampak

    ReplyDelete
  2. sedappnyaaa..ritu makan asam pedas telur mayung dengan ikan sembilang..pergh cenggini.. mee udang dia pon memang terbaik..pakkal laa jauh nak pi..

    ReplyDelete
  3. dengarnya memang sedap makanan kat sini..

    ReplyDelete
  4. perghhh...dah la tgh hujan ni...

    ReplyDelete
  5. Sedapnya makan udang besar2.. ape rasa telur mayung tu? wawa tk pernah try lg..")

    ReplyDelete
  6. hye...singgah sini nak ucap terima kasih sebab rajin baca entry and tinggalkan komen di blog Syira Lokman :) semoga murah rezeki ye :)

    ReplyDelete
  7. perghhhh seafood die......sedapnye

    ReplyDelete