kbba

Latest Posts

Notis berhenti kerja - 2015

By 9:05 AM , ,

As salam... 



Last week aku dah selamat hantar notis berhenti kerja. Kalau ikutkan contract asal aku, kena bagi sebulan notis untuk berhenti kerja. So, dalam bulan 9 ni, aku dah merdeka la. Tapi, hampeh. Pagi ni aku bukak email dorang bagi tahu aku kena bagi notis 2 bulan. Sebabnya masa tahun 2014 atau 2013 haritu, dorang dah gred pekerja. So, gred pada aku jatuh 2 bulan notis. 

resign

Rasa frust betul. Aku dah planning baik punya bulan 9 start berehat. Grrrrr.... 

Tapi, apa adahal, pejam celik dah dua bulan. Terima je la. Malas aku nak gaduh. Walaupun masa aku sign ikut gred haritu, tak ada tulis aku kena bagi notis 2 bulan. Redho je la. Memang majikan selalunya suka buat perkara tak dijangka gini. 

Bagi aku tak ada hal pun. Sebab aku tak rushing nak masuk kerja baru. Nak berjimba je kat rumah. Sambil kawal anak2 yang makin sukar nak dikawal. Dan paling best tunggu masa nak beranak. Hohoh... Itu la impian aku. Mengandung no3, duduk rumah. Sambil layan perut dan anak2. 

Tapi!! aku risau 1 perkara je ni. Aku takut aku diperah tenaga hingga kesaat akhir. Berdasarkan kes2 sebelum ni, aku perati je semua yang nak blah tu, macam2 kena buat. Sampai hari terakhir. Pernah ada yang kena stay up lagi tu. Sabar je. 

Part aku, entah la.. Tak pasti. Yang pasti, aku degil. Hahah bye. 


You Might Also Like

9 leave a massage here...

  1. sabar ye..moga dpermudahkn segala urusan aamin..

    ReplyDelete
  2. yoorin dah 2 kali nak resign..tp x diapprove..adoii..tensen.. dah nak masuk 5 tahun kerja sini..boring

    ReplyDelete
  3. hoi benti ke? keje mana lak? aduhhhh sonoknyaaa!

    ReplyDelete
  4. bestnye wei dah nak berhenti..doakan aku pulak menyusul..semoga dpermudahkan semua lin

    ReplyDelete
  5. biasa mcm tu lah kan, dia tahu kita nk benti so dia kerah la sehabisknya tenaga kita huhu

    ReplyDelete
  6. Take it positively ya. Its a blessing in disguise. Take care dear

    ReplyDelete
  7. insyaAllah, kejap je dua bulan tu..semoga dipermudahkan urusan untuk berhenti kerja.

    ReplyDelete
  8. saya dulu 3 bulan notis. bos panggil meeting pun buat bodo je..

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers