Tamar cocoa dan habatussaauda

As salam... 


Jom share makanan sunnah lagi, untuk ibu mengandung.  Masa mengandung ni, apa yang kita makan akan beri kesan pada kandungan. Sebaiknya jagalah pemakanan kita. 

Jangan main lantak je. Kecian baby nanti. Ibu pun Kecian juga, sebab dapat macam2 penyakit pula nanti. 

Minuman kopi memang kegemaran aku sebelum ni. Since awal preggy dah tak boleh telan kopi, aku pun fikir nak minum apa ni?? Kalau teh o aku minum, perut jadi sebu sebab angin. So memang tak leh amik pape minuman panas. Sehingga la bulan puasa hari tu. 

Tamar cocoa dan habatussaauda 

Masa sahur, kalau tak ada air panas,  rasa mengantuk je. Padahal lepas sahur dah siap2 kena pergi kerja. Takkan nak sambung tidur. 
Ada sekali tu, terbaca pasal minuman tamar cocoa ni. Terus Teringin nak cuba. Aku pun sibuk la tanya kawan2. Alhamdulillah dapat la jumpa dan merasa. 

Memang kena dengan selera aku. Tak muak, tak manis. Dah 2 bulan minuman tamar cocoa jadi rutin.  sekarang ni, aku upgrade minuman ni dengan campurkan secubit makanan sunnah iaitu habatussaauda.  Memula susah gak la nak telan. Tapi, aku Keep Try. Alhamdulillah..   Sekarang ni, ok je minum ada rasa habatussaauda tu. 

Semoga segala usaha aku untuk terbaik buat kandungan berjaya. Aminnn... 

Post a Comment

2 Comments

  1. sy pn layan tc jugak..sdp kan? xpyh cmpur susu

    ReplyDelete
  2. ooo nak kena try sekali , tu lah kalau minum yang byk sgt kafein kan xboleh jgk hehe

    ReplyDelete