Grand Lexis - Percutian keluarga yang dekat dengan Bandar

As salam 


Fuhh... seronok bercuti. Habis blog, FB IG pun rehat gak semalam.. Rumah tak ada line internet. Hukaloh.. Duduk lagi ulu kan.. Huhuh Tunggu tau. Nanti aku pasal tenet, boring asyik tengok aku je update. Bahaha... 


get ready kids.... jom jalan2... 



Ok, nak cerita pasal cuti minggu lepas. Syok woo cuti di Grand Lexis Port Dickson. Berbaloi sangat dekat pun dekat. Ingat kan, Grand lexis ni, sesuai untuk orang honeymoon je. Aku dengan anak 2 orang ni, mau asyik mandi, tidur je. Tapi rupanya tidak sama sekali. Grand Lexis untuk semua. Untuk keluarga pun sangat sesuai. Percaya tak? Banyak sangat aktiviti kat sini. Macam tak percaya je. 

Percutian singkat ni, di sponsor sepenuhnya oleh seseorang, gitu.... Memang dah rancang awal, untuk suprise kan adik lelaki aku. Birthday dia jatuh pada 10hb sept. So, di sini la kitorang plan nak suprise dia. Kami sewa Executive Pool Villa. Dalam villa ni, memang ada private pool. Memang best la. Nak terjun tak payah pakai tudung. Bab aurat memang terjaga. 10kali mandi pun tak kesah. 

Bilik yang luas. 1 villa ada 2 katil king size, ada pantry. Segalanya cukup la kat dalam ni. Anak2 nak berlari pun boleh. Dari pintu masuk sampai hujung toilet. ihih. Kalau rasa2 nak makan ais krim, nanti ada orang lalu kat luar bilik sambil bunyikan loceng. Huh.. best sangat. Yang penting cuma ada fulus dalam poket je la. 

Di sini menggunakan buggy service. Lepas check in je, mereka akan hantar kita kebilik menggunakan buggy. Syokkan. Anak2 aku suka kot naik buggy ni. Sampai depan pintu, siap pintu bilik dorang bukakan untuk kita. Fuhh... syok! 

kami atas buggy grand lexis

Sampai je bilik, anak2 dan maknya sekali teruja. Aisshh... rasa tak sabar terjun pun ye. Mommy pula teruja belek sana sini. Tangkap gambar sana sini. Aishh... syok... ! 

hamboi... teruja sangat ni... 

wah... besarnya.... 

ok kita cop sini... 

segalanya ada

masuk2 nampak pool. Memang bebudak terus terjun la. 

pantry... microwave pun adoo... 

powder area

complete

Puas jelajah 1 bilik, anak2 pun dah terjun kolam, maka.. mommy ajak daddy keluar daddy tengok laut sambil makan ais krim. Anak2 suh makcik dia jaga. huaaa... bijak tak? dah ada anak ni, nak bercuti sila bawa ahli keluarga. Boleh mintak tolong jaga anak. Wakakaka... 

Petang tu, kitorang sambut birthday pak ngah MHA. Simple. Mak wan datang bawak makanan banyak. Lepas makan kekeyangan wei. Mak cik dan pakcik yang lain duk sambung terjun kolam. Amboi sangat dorang ni. mommy tak mo. Letih badan asyik kena air je. Kalau terapung timbul perut je. Wakak...

mat salleh la sikit kan.. dalam bilik je


ni drama sebabak ye... 

yang 2 orang ni, memang setiap masa nak berendam
 Lepas settle magrib, kami keluar dinner pula area PD juga. Makan seafood. Hamboi sangat malam tu. Cuma aku je tak berapa enjoy. Anak2 dah mengantuk. Meragam la dorang. Tak pe.. sabar mommy. uuhh.
Balik dari dinner... selamat dah 2-2 orang ni. Macam biasa, anak2 tak leh tido atas katil, melasak. Makanya tido dibawah ye...

nampak sangat keletihan tu. 
Esoknya pula, kitorang pergi makan kt Lexis. Building sebelah. Huhuh... tak pasti kenapa tapi, layankan je... Sebabnya fully sponsor jugak. heaven kena sponsor ni.

view dari parking 

best kan 


makan kat sini klu kids ada set plate sendiri tau 

ni masing2 muka fresh bangun tido 

budak sorang ni, suka sangat selfie

ok, kami dah kenyang.... 

Lepas makan, kami laju2 buat aktiviti. Apa yang ada?? jom tengok, apa kami  buat kat Grand Lexis ni. 

Untuk kanak2 ada permainan kereta ni. Tak pun area belakang tu, ada tempat mainan juga. 

sesi berebut. D bayar untuk 2 kereta, bukan 3. Maka terjadi perebutan... 

sakan laki aku main ni. 

pregnant tak boleh main.. sentap... 

Aku boleh tangkap gambar je la kat sini... huhuuh 

memanah pulak. 

argghh... jeles ok!! 

ni pun pregnant tak boleh... sakitnya tuh disini... 


Lepas puas main masing2 , aku balik bilik terjun kolam.. tu je boleh. Yang lain, macam2 la dorang buat. Tak pe, janji anak2 happy kan... 

Lepas check out, sempat la tangkap gambar disini... 

hafidh sorang... 

bye... grand lexis.. see u soon..... 

Selamat menjamu mata korang... bye.. 


Post a Comment

12 Comments

  1. nampak mewahhhh! memang mewah pun -_- kena ada fulus je haha

    ReplyDelete
  2. bestnya...mahal tak kat situ lin?..

    ReplyDelete
  3. alahai..syoknya tempat ni..bila agaknya boleh ke sana

    ReplyDelete
  4. Seronoknya...satu hari nanti nakbercuti disini bersama keluarga. Amin InsyaAllah

    ReplyDelete
  5. baru nak tanya rate harga..sponsor rupenye..hiks.. yg allene tepek muka kat board tu sesuai laa sebab baju dia pon merah sama dgn tudung..hehehehe

    ReplyDelete
  6. weh tu adek beradek ko eh? sama je muka.hehe

    ReplyDelete
  7. Wahhh ... Best nyer ... Pemes hotel nie sbb ada kolam dlm bilik ... Tapi ... Errkkk, mahal kot ...

    ReplyDelete
  8. weh bestnyeeee!sangat exclusive tempat die..

    ReplyDelete