kbba

Latest Posts

Jangan lakukan perkara ini semasa jerebu

By 10:38 AM ,

As salam...



Makin hari makin teruk jerebu. Korang sihat? Hati2 la ye. Jangan nak keluar bersosial atau bersukan sangat. Sekarang ni, buat aktiviti indoor sahaja la. Play ground pun ada indoor sekarang. Bawak anak main ke sana cukup la kan. Nak bersukan pun ada je yang indoor. Futsal contohnya, itu lebih baik. Jangan pula jadikan jerebu alasan untuk duduk dirumah dan tidur je. 

Antara perkara yang dilarang lakukan adalah kurang meminum air. Fuhh... time udara elok pun kita digalakkan minum air banyak. Waktu jerebu lagi la kan. Wajib amik air dengan banyak. Nanti mudah sakit. Batuk, susah bernafas...dan lain-lain. 



Dan, perkara lain dilarang boleh tengok kat sini.... semoga manfaat ye... 



You Might Also Like

2 leave a massage here...

  1. 2 minggu lepas teruk aku kena ulser dengan sakit tekak..perghhh nak bukak mulut pun sakit..memang kena byk minum air weh musim jerebu ni..ko pun take care weh..peknen lagi kena byk minum air..

    ReplyDelete
  2. sekarang ni masih demam sebab jerebu.. T_T

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers