Kerja dari rumah santai dan mudah

As salam...


Alhamdulillah bersiaran dari rumah. Fuhhh... Bukan senang ye. Cuma seronoknya tak mandi pun leh mengadap komputer. Hhuhuh. Teeetttt.... Bangun macam biasa masa pergi kerja. Turun bawah settle apa patut. Lepas breakfast, D pun dah pergi kerja maka bermula la aktiviti mommy tarzan terjerit jerit kat anak suruh kemas tempat mainan dorang. 

Sambil tengok TV, mengemas memang tak jadi apa la. Penat bebel je. Last2 aku amik penyapu, nak sapu mainan dorang baru la terhegeh hegeh dorang kutip mainan. Haaa... itu caranya. Kalau D amik penyodok sampah sekali. hahaha. 

Settle menyapu, kemas dapur. Rehat kejap sambil on laptop. Bukak email, Fb, Ig. Dan paling penting Blog. Corat coret sikit2. Nak jadi kan kebiasaan. Kalau tak nanti tak dapat nak uruskan masa dengan betul. Huhuh... Tak pe, kita buat perlahan lahan. Mesti boleh.


isi minya dengan smart coco


Masa nak mengadap blog ni, anak2 tengah syok isi minyak dan guling2. Rumah dah settle tak pe. Guling la macam mana pun. Kalau tak settle nak ngadap blog pun aku pening. Serabut jadinya.

Ok la. Nanti aku share lagi. Banyak projek dalam kepala. Tapi, belum kasi keluar lagi. Huhuh... Doakan aku ye. 

Post a Comment

3 Comments

  1. Alhamdulillah.,nampak terurus dah tu..insyaallah boleh berjaya lebih ni, Lin.

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa berada di rumahhhh..gud luck mak!

    ReplyDelete