Misi utama bila jadi Suri Rumah

As salam... 


Fuhh... syoknya cuti. Semalam masa guling2 dengan anak2, sempat tanya D, " suka tak mommy duduk rumah? "... Lepas tu, anak aku yang hafidh tu terus jawap. " Hafidh suka.... " Kelakar je aku rasa. Dia faham tak soalan aku tu... uhuhuh... Tak pe, janji jawapan yang dia berikan tu, buat aku rasa tak sabar nak jadi suri rumah. Walaupun dia asyik kena marah sebab sepahkan mainan.. Dia tetap suka mommy dia duduk rumah ye... 




Misi utama aku bila dah menyurikan diri dirumah... ermmm terlalu banyak sebenarnya. Cuma takut tak cukup masa je nak layan semua misi ni. 

1- Potty train Harris Adeel

Ni memang dah patut sebenarnya. Dia dah 2 tahun lebih dah. Cakap pun pandai. Cuma aku kena ada masa untuk potty train dia. Harap berjaya. 

2- Free diapers Hafidh Aryan

Aryan hari biasa dah ok je, kencing berak dalam toilet. Cuma malam belum lagi. Selalu terkucil. Aku pula jenis malas nak bangun tengah malam. Jadinya daddy dia pun selamba je pakaikan pampers sebelum dia tido. Aku ikutkan je. Tapi, bila fikir balik, sampai bila kan. Aku kena tegas la dalam uruskan diapers Hafidh ni. Banyak jimatnya ni. 

3- Bottle Free

Haaa.. ni untuk 2 beradik tu. Cukup la minum susu dalam gelas atau cawan. Ni, asyik nak kena beli botol baru. Suka sangat gigit puting botol sampai terkoyak. Pastu, bergayut je kat mulut. Eh.. stress pula tengoknya. Lagi pun, hafidh sekarang suka minum smart coco atau tamar cocoa. Boleh je ajar guna cawan lepas ni. =D 

ok.. 3 misi dulu. Settle misi ni, aku up misi baru.. ihihih Good luck to me!!! 


Post a Comment

4 Comments

  1. Kalau duduk kat rumah jer, memang la anak-anak suka sangat laaa kan....

    ReplyDelete
  2. daku pn x lepas² lg 3 misi ni...yg pertama tu tang kencing malam..siang² oke...malam tu...bercinta sgt nk bangun tgh malam bwk dia pi toilet...hahaha yg no 3 pun minum susu tgh malam...siang² mmg xminum dh susu dlm botol...mlm tu je asyik ngigau mtk susu...bg air masak takmo..nk jugak susu dlm botol...grrr~

    gud luck lin! :)

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan :) Saya pun tak lama lagi bakal duduk kat rumah ajee haha. Banyak jugak list ni, tapi kita buat satu2. Excited jugak. Saya setuju dgn awak - jadi surirumah pun kena yang berwawasan dan bercita2 kan :)

    Ayuni
    http://www.mommyconfessionals.com

    ReplyDelete
  4. Dah berjaya semuanya...itu pun anak dah masuk umur 3 tahun baru aku berjaya...hehehe

    Nak duduk rumah rasanya belum masanya lagi....ekonomi x kukuh lagi...hehehe

    ReplyDelete