Travel dan Makanan tak boleh dipisahkan

As salam... 


Korang suka travel tak? huhu aku suka... tapi....... dalam Malaysia pun tak habis travel lagi. Macam mana? kang orang tanya batu bersurat kat mana, aku jawap Kelantan. Hahahah buat malu je. Makanya aku prefer travel dalam Malaysia dulu. 

Poyo sangat ayat. Padahal tak mampu g obersi... hehehe. 

Ok, itu bukan ceritanya. Ceritanya adalah.... Korang tahu tak... ada sesetengah pelancong ni, pergi travel sebab nak mencuba makananya sahaja. Katakan la kat Malaysia ni, sambal belacan popular sampai luar negara. Orang yang food haunter ni, mungkin dia akan mencari tempat asal rasa sambal... Haaa... baru rare. Mungkin mereka akan dapat kepuasan. Traveling dan Food. 




Menarikkan.. Kalau la aku kaya.. aku pun nak buat hobi gini gak. Jalan semata2 cari makanan. Memang puas dapat makan. 

Post a Comment

3 Comments

  1. Bila travel sangat2 rugi kalau diet kan...better jangan diet masa travel..pulun habis-habisan..x sabar akak nak ke lombok nov nanti

    ReplyDelete
  2. makanan kat kl nie pon x sempat nak try sume lg...
    hahahhaha

    ReplyDelete
  3. wei teringin nye nak keluar negara..tapi ape kan daya..haha..takpe kita kasi pusing satu malaysia dulu....ayat sedapkan ati..kihkihkih

    ReplyDelete