Bilik aktiviti untuk anak

Assalamualaikum....


Sebelum memulakan aktiviti untuk anak2, sempat jugak lin kemas kan bilik mereka. Asingkan tempat main dan belajar. Itu fokus lin. Tak nak masa main, dia koyakkan buku semuanya. Dari banyak lin belikan, tinggal berapa kerat je sekarang... Huhu. Tak terpantau.  Tiba-tiba je, dah koyak. Tak boleh diselamatkan lagi dah. 

Wall untuk tampal hasil seni dan poster


Semalam sempat kemas apa termampu. Asalnya bilik tidur dorang. Tapi, dorang belum asing tidur lagi dengan kami... Tangguh dulu la. Nanti cari katil sesuai baru beli. Tengah dalam perancangan juga tu. Makin besar, tak boleh dah nak tidur dengan Mommy daddy lagi. Dah ada gang kan... Tidur bilik sendiri. Hihi

Bilik ni, besar jugak la. Tapi, lin guna sikit je untuk ruang aktiviti mereka. Boleh mewarna, melukis dan menulis. Sambil jadikan tempat simpan alatan belajar.



Dorang suka harimau. Letakkan je. 

Next... Watercolor pulak ye 

Tempat simpan pencil 

Simple je... Asal ada tempat lapang untuk dorang buat aktiviti. Nak conteng dinding pun Mommy tak kesah. Jangan conteng dinding kat bawah dah la.

Esok lin share aktiviti pertama dorang buat dalam bilik ni nnt ye. Sekejap je..  Lebih rindukan tv dr buku. Huh. Bertuah betul. 

Post a Comment

6 Comments

  1. wahhh green light utk conteng dinding tu ;-)

    ReplyDelete
  2. mmg itu yg sebaiknya. anak2 ada ruang sendiri.
    gud job lin.

    ReplyDelete
  3. Seronoknya aku tengok rutin ko skrg lin. All the best darling!

    ReplyDelete
  4. mentang2 dh ddk umah hahahahahaha..kemain mommy gigih buat itu ini kan..jom kaison linnn

    ReplyDelete
  5. conteng dinding bilik xpe kan lin...conteng ruang tamu..menagis maknye...hahaha..
    aku dah kene dh..bilik dia conteng..ruang tamu yang baru cat pun dah kene conteng ...waaaaaa..

    ReplyDelete
  6. seronok nyer buat kan bilik utk anak2 ni.
    and kemas aje bilik anak2 allene :)
    nak pupuk dorang suka kan bilik kan.

    ReplyDelete