kbba

Latest Posts

iOli Malaysia - Trend baju nursing terkini

By 11:56 AM , ,

As salam...



Hai mommy. Hari akhir bekerja diminggu ni kan. Seronok esok dah dapat cuti dan bersantai bersama keluarga. Dengan anak terutamanya kan. Lin faham sangat perasaan tu. Boleh golek2 atas katil lama2 gitu. ihihih 

Pagi ni, lin nak share pasal iOli Malaysia yang baru keluarkan product "nursing attite for working mom". Nice sangat untuk mommy yang modern dan sexy gitu. Bergaya dengan baju nursing. Siapa yang tahu baju nursing ni, special sangat kan. 

Semalam, sempat juga lin dan rakan pergi ke " Private launch media and friend iOli Malaysia" di RUANG, Subang. Menarik sangat dapat tengok pelbagai jenis baju nursing trend terkini dari iOli Malaysia. Gojes!!



iOli Malaysia Celebrates and Empowers Working-Breastfeeding Mothers
iOli Malaysia aims to provide aid for working-breastfeeding mothers in ensuring them feeling confident and professional when they go back to work whilst nurturing their children at home.

22 October 2015, Kuala Lumpur – iOli Malaysia, jenama baju menyusu terbaru dipasaran telah melancarkan koleksi pertama mereka semalam. Koleksi ini direka khas terutamanya untuk ibu yang bekerja dan ibu-ibu menyusukan anak. Tujuan dan matlamat iOli Malaysia’s adalah untuk meraikan dan memberikan kuasa atau kepuasan kepada ibu sepanjang perjalanan yang indah dengan mewujudkan pelbagai gaya dan fashion yang selesa serta menyokong gaya hidup ibu menyusu. 

Ibu-ibu pada hari ini menjalani kehidupan yang aktif dan kesibukan kerja yang tiada kesudahan dan perjalanan kehidupan sebagai seorang ibu yang sentiasa sibuk.  iOli Malaysia menyokong ibu-ibu moden dalam mencari keseimbangan di antara cita-cita, minat, matlamat dan keajaiban ibu terutamanya semasa tempoh menyusukan anak.  

Kehidupan di bandar besar seperti Kuala Lumpur ini, menyebabkan ramai ibu terpaksa bekerja bagi menampung perbelanjaan hidup. Ibu yang bekerja menghadapi banyak cabaran dalam membahagikan masa antara menjadi ibu dan bekerja.  Antara cabaran yang terpaksa dihadapi adalah dengan meninggalkan anak yang baru lahir untuk kembali bekerja selepas 2 bulan cuti bersalin (undang-undang Malaysia, cuti bersalin berbayar minimum ialah 60 hari, yang merupakan antara yang terendah dirantau ini. Singapura dan Australia mendapat 16 dan 18 minggu cuti bersalin berbayar). Dalam tempoh ini kebainyakkan ibu berjuang untuk menyesuaikan dengan suasana bekerja. 

Salah satu sebab ialah perubahan fizikal selepas bersalin. Ramai ibu-ibu berasa sangat tidak selesa tentang bentuk badan selepas melahirkan anak. Keyakinan yang rendah dan kurang prestasi di tempat kerja. Faktor utama yang lain ialah kekurangan kemudahan seperti bilik untuk menyusukan atau bilik untuk mengepam susu bagi ibu-ibu yang menyokong menyusuan.

Fourth from left: Founder of iOli Malaysia, Yan Lim with the line of models donning the nursing-friendly attire during the launch of iOli Malaysia at Subang Jaya.


“iOli Malaysia aims to make all mothers feel confident as a first time mother or a few times mother. And to do that, we need to ensure mothers go back  to work after giving birth in style and getting the comfort they need to nurse and pump at work. Our pledge to mothers goes beyond fashion. We are a fashion brand with the core purpose to make mothers feel beautiful, confident and empowered. We create contemporary, smart and versatile clothing that provides style and comfort (with proper access on chest) for nursing and pumping mothers.” shared Yan Lim, the founder of iOli Malaysia.


Selain itu, iOli Malaysia juga melancarkan program " Giving - Back " iOli Malaysia akan mendermakan RM2 dengan setiap pembelian dress iOli kepada non-profit organization atau kepada mereka yang kurang bernasib baik. 

Pada yang berminat untuk membeli boleh la ke website iOli Malaysia www.iolimalaysia.com
Untuk mana-mana NGO yang ingin bekerjasama dengan iOli Malaysia, dalam program "Giving- Back"  boleh la email pertanyaan di ioli.malaysia@gmail.com 

For further information, please contact:

Yan Lim– 016 323 0482 / zieanlim@gmail.com.



ABOUT IOLI MALAYSIA AND FOUNDER

Founder of iOli Malaysia, Yan Lim during the launched of iOli Malaysia at Subang Jaya 
Over the years, the founder of iOli Malaysia, Yan Lim has had the privilege in breastfeeding both her children exclusively while working and made friends with so many other working mothers who are in the same ship with her. Having to work in a corporate field such as PR & Advertising where women are and should be equal to men, dressing appropriately and confidently is almost compulsory.

When she finished her maternity leave, it wasn’t easy for her to leave for work so she looked for a push factor or an inspiration. It was simple. She needed to look fashionable and professional – with an additional must-have trait, nursing friendly! However, a fashionable nursing friendly attire is difficult to get hold of in Malaysia. Most fashion labels are in the business of creating something trendy and fashionable but not nursing friendly. Therefore iOli Malaysia was born.

iOli Malaysia aims to make all mothers feel confident as a first time mum or a few times mum. And its aim is to ensure mothers go back to work post baby with style whilst they nurture those little ones at home. Its collection will provide comfort for mothers to nurse and pump and at the same time looking all fashionable.

For more info visit www.iolimalaysia.com.

Semoga manfaat untuk semua breastfeeding mommy... =D 

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. Cantik2 gak baju dia. Dapat invitation sbb kita menang giveaway kat IG. Tapi tak dapat gi...huhuhu...

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers