kbba

Latest Posts

Homeschooling - Seni dan kreativiti

By 1:42 PM , , , ,

Assalamualaikum....



Lama tertangguh entry ni. Line internet sini memang ermmmm sangat. Kampung la katakan. Memang asyik refresh je, loading pastu no internet access. Ko ghaserr???  

Stress. Sebab tu, banyak sangat tertinggal. Nak cerita lewat dah basi, tak syok betul.
Homeschooling baru baru ni, lin ajar MHA buat ulat dari bekas kotak telur. Enjoy dorang. Mommy dorang pun enjoy.



Harris penuh tekun



Hafidh dah mula belajar pegang berus dgn betul

Bahan-bahan dan bekas yg selamat


Caranya mudah je. Gunting kotak telur secara memanjang.  Kemudian, ajar cara pegang berus cat. Sebab mereka dah terbiasa pegang cara pensil. Kecian... Kekok jadinya.  Ajar mewarna menggunakan berus. Awalnya memang mereka akan mewarna setempat.  Jadi, kita la yang mainkan peranan, suruh mereka warna sekata.

Hasilnya???


Boleh la kan... Hihi walaupun warna tak berapa nak sekata, jadi la. Next time buat lg. Harap mereka dah lebih mudah nak buat.

Ok Mommy selamat mencuba ye. 😉

You Might Also Like

3 leave a massage here...

  1. budak2 memang suka aktiviti macam ni..yang lain dari kebiasaan diaorang bermain dan belajar..

    ReplyDelete
  2. Teringat aida satu cerita.
    Pernah share kat blog.
    Anak buah buat ulat bulu dari tempat telur ni.
    Cute giler!!!

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers