Satay segera dari Tuah frozen food

Assalamualaikum....


Tengahari ni, masak apa korang?? Ada yang teringin makan satay tak? Haa... Zaman serba modern ni, semua boleh la. Kalau orang muar sarapan satay pagi2, kalau nak makan satay Tengahari pun apa salahnya. 

Tak payah nak tunggu gerai satay bukak baru dapat makan. Sekarang ni, dah ada cara mudah. Satay frozen. Rasa yang sama sempurna dengan satay di gerai tu. Malah, lin rasa lebih sedap. Satay frozen ni, kita boleh masak dan makan bila2 sahaja kita nak. Tak perlu susah payah nak keluar pergi beli satay.  Beli je satay dari TUAH frozen food ni, dan goreng dalam kuali dengan sedikit minyak. 



Rasanya nyummm... Tak caya?? Rugi la kalau macam tu. Yang penting satay ni tak pedas tau. Manis. Anak2 berebut nak makan. Bila habis, sedih muka kecewa dia. Lin nak beli banyak2 simpan buat stock dirumah nanti. Mudah bila ada tetamu datang, boleh je goreng dan hidangkan. Makan masa panas ummmppphhh terbaik. 

Istimewanya satay frozen ni, didatangkan sekali dengan kuah sataynya. Tak payah dah susah2 nak buat kuah kacang. Panaskan je kuah satay dalam air panas. Dan, boleh dituang dalam bekas. Tak lupa juga potong timun dan bawang tau. Baru la lebih berselera.  Kalah makan kat kedai. 

Cara masak satay ni juga mudah je. Kalau korang ada pemanggang ajaib tu, 15 minit dah masak tau. Mudah. Masukkan satay dalam pemanggang ajaib. Letak minyak 2-3 sudu dan gaul. Tutup sekejap penutup pemanggang selama 5 minit. Gaulkan dan ulang sehingga masak.  Siap.... 

Gunakan pemanggang ajaib 

Hasil, satay yang garing 
Mudah kan. Apa tunggu lagi Jom beli kita buat stock dalam peti. Nak makan, defrost dan goreng dan goreng je. Senang. 

Pada yang nak contact info TUAH FROZEN FOOD ni, boleh tengok disini ye. 


*********************************************

Untuk sebarang produk reviews,  boleh whatsapp lin ye. 019.252.3932 terima kasih...  

Post a Comment

5 Comments

  1. sekarang semua dah senang. sampaikan telur goreng pun ada yang jual.

    btway, sate macam ni boleh buat stock, kalau ada tetamu, boleh bakar je

    ReplyDelete
  2. mudah je..kat pasaraya ada ke?berapa harga dia?

    ReplyDelete
  3. adehhh cik sue ni dah la penggemar satay ..huuu terliur plak huhuu

    ReplyDelete
  4. menarik nyer lin :)
    semua skang dipermudahkan, kan?
    terutama utk aida ni hah yg kesuntukan masa aje selalu.
    drpd makan luar, better buat kat umah.

    ReplyDelete