kbba

Latest Posts

Baju Menyusu yang Bergaya dan Selesa untuk Muslimah

By 8:24 AM ,

Assalam... 

Dilemma ibu-ibu baru selepas bersalin adalah sukar nak breastfeeding anak bila berada di luar. Terutama pada ibu yang menyusukan anak sepenuhnya. Nak tak nak, terpaksa juga beri susu badan walaupun tengah membeli belah. Nak cari nursing room bukan mudah. Kalau dah biasa dengan keadaan shopping mall, lain lah. Tapi, bila tak biasa, tercari-cari. Anak pula dah nangis-nangis mengamuk nak susu. Kita pula terpusing2 cari nursing room. Stress kan? Tapi, sekarang jangan risau... mommylin ada benda hebat nak share untuk bf moms...




Dulu masa mengandung emosi selalu terganggu. Keadaan diri yang semakin saran memerlukan mommy yang mengandung perlu suasana selesa dan keadaan yang sempurna. Waktu tidur, biar lah selesa berada di tilam empuk. Waktu keluar rumah pula mesti kita nak pakai pakaian yang selesa longgar dan sesuai dengan keadaan diri yang sentiasa berasa panas. Ye! bila mengandung, orang lain sejuk, tapi kita akan sentiasa rasa panas. Berpeluh je. Ini kerana hormon orang mengandung tu tak sama dengan orang yang tak mengandung. Jadi, kita harus lah memahami ibu mengandung. Emosi dorang ni, sensitif.

#makbuyong semasa mengandung segala badan, kulit semuanya strechable. Perut lagi terik bila ada insan kecil di dalamnya. Kemudian, bertambah stress bila koleksi baju-baju yang ada dalam almari semua dah tak sesuai dan tak muat. Allahu... stresskan... ihihih.. Maka, bermula lah episod membeli belah baju-baju untuk ibu mengandung. Mudah nak pergi kerja. Nak pergi event dan majlis-majlis perkahwinan. Tapi... jangan pakai beli je.. Kena juga tahu tip dan kat mana nak beli agar berbaloi-baloi. Boleh pakai dari masa mengandung sehingga anak lahir. Baru tak membazir dan design yang santai dan formal. Nak tahu kat mana?? 



Dah tentu lah di FEEDMILK!! FeedMilk baju menyusu NO1. #Selamberselak gitu. Baju menyusu ini, di reka khas dengan Lift Up Technique. #Selamberselak teknologi, Tanpa Zip dan tanpa butang. FeedMilk mengutamakan ciri-ciri keselamatan dalam design baju mereka. Tiada risiko terkena zip pada pipi atau mulut bayi. Baju dari FeedMilk juga adalah mesra wuduk, ironless dan tidak renyuk. Ciri-ciri inilah lah mommy kena titik beratkan dalam pemilihan baju menyusu korang. 



Baju menyusu FeedMilk bukan sahaja boleh dipakai untuk pakaian pejabat, malah boleh juga untuk aktiviti santai dan dipakai semasa perayaan atau majlis kenduri kahwin. Mommy yang kretif boleh mix dan match baju-baju dari FeedMilk agak korang tak boring pakai baju yang sama selalu. 


Kadang kala, penat bekerja seharian di Pejabat, balik rumah pula sibuk memasak dan mengemas rumah. Ini membuatkan mommy letih dan tak sempat nak iron baju. FeedMilk adalah baju yang sangat sesuai untuk supermom macam kita semua... Baju kemeja menyusu dari FeedMilk sangat kemas dan nampak sangat profesional. Ibu yang bekerja tak lari dari rutin mengepam di pejabat. Dengan baju menyusu FeedMilk ni, tengah pum susu pun boleh bekerja tanpa orang perasan. Dan yang pasti, mesti takkan comot baju selepas sesi pum susu di pejabat. 



Selain baju-baju menyusu, korang juga boleh dapatkan baju mengandung dan seluar untuk ibu mengandung. Materna Pants dari FeedMilk sangat digilai ramai #makmakbuyong. Seluar bergetah, adjustable dan meterial di PERUT yang tidak PANAS! semestinya. 



Tergoda tak? hihi. Mesti mommy nak tahu beli di mana kan? Kat mana nak dapatkan baju-baju FeedMilk yang cun dan menarik? Ok meh lin sharekan.. Sebelum tu, jom baca feedback peminat FeedMilk.



Mommy2 boleh dapatkan baju menyusu FeedMilk di event-event baby fair seperti TCE BABY EXPO, BABY FAIR dan lain-lain. Ini kerana FeedMilk satu-satunya ada produk baju menyusu muslimah kalau di baby fair. Yang lain semuanya nursing cover, pampers, botol susu dan lain-lain. 
Untuk maklumat lanjut, korang boleh dapatkan di bawah ni ok? 



ALAMAT BOUTIQUE : 
Feedmilk Boutique - H50-1,
Jalan Serai Wangi, M16/M,
Alam Avenue 2, 
40200, Shah Alam. 

BUKA :SELASA-AHAD  ( 11.00 AM - 8.00 PM )
Waze : Feedmilk


atau 

WhatApps : 018 327 3092.

Alamat Hq: FEEDMILK BOUTIQUE SDN. BHD. (1160172-U)
HOTLINE HQ : 03-33626516   

No 9A Tingkat 1,
Jalan Keluli AK7 / AK
Seksyen 7,40000,
Shah Alam,Selangor


Apa tunggu lagi tu? Jom kita p serbu.. beli online pun senang. Terutama bagi mommy yang dalam berpantang. Masuk je kerja terus bergaya dengan FeedMilk gitu.. 
Ok mommies.. moga manfaat. Nanti ada benda best lagi mommylin share ok. 


Love, 
Mommylin                                     

You Might Also Like

4 leave a massage here...

mommylin.juniorhappy

Followers