kbba

Latest Posts

Anak sulong mommy dah darjah 1

By 9:00 AM

Assalamualaikum... Helluuu!!



Dah nak habis February mommy baru terhegeh2 update cite sekolah anak sulong. Tak tulis rugi lah... Esok dah tua bila baca semula mesti senyum sorang2. Kalau tak sempat tua pun, cucu2 boleh gak kenal perangai bapak dorang kan. Hahaha




SEKOLAH PAGI PETANG 

Anyway... Xde special mana pun citernya... Hafidh sekolah biasa. Pagi dia pergi integrasi Al-aman. Sekolah lama mommy ni. Petang dia sekolah Kebangsaan macam orang lain. Xde special school untuk dia. Dulu plan juga nak hantar sekolah agama, tapi...tapi... Tak pe lah... 🤭

Sekolah intergrasi, pagi daddy hantar balik mommy amik... Baliknya pukul 10:30 pagi kelam kabut hari2 kemas rumah, masak, kadang tu ada pos brg niaga lagi... Alahaiiii...


Masa awal2 dulu, kaki ni sampai krem berdiri lama sangat kat dapur. Nak buat sarapan kakna, pastu masak lagi. Mengemas depan belakang, bilik... Naik turun tangga entah berapa kali... Huhu
Kurus tak jugak... Ni yang mommy tak faham... Haahha

Lepas balik amik hafidh dari integrasi tu terus mommy sambung kerja. Sediakan makanan dia sebelum pergi sekolah. Sambil mulut ni dok bising suruh hafidh mandi cepat, pakai baju, tie, stokin. Kalau tak bercakap kan... Memang dia slowwwww sangat. Mainnn je. Now waktu2 tu TV tak boleh on. Kalau on memang memetir lah mommy nak suruh dia siap. Entah macam mana lah kalau dia kena hantar transit...
Memang hari2 tak siap on time lah dia...


Siap makan, pakai kasut mommy hantar terus dia ke sek keb. sebab harris balik pukul 11.50am budak pra ni tak boleh amik lambat, kena on time. Risau dia ikut orang je. Walaupun ada cikgu tunggu, tak pe lah mommy datang awal. Makanya hafidh pun kena g sekolah awal...  Kalau mommy ada parcel nak kena pos, boleh lah bawa hafidh pergi sekali, then dah settle hantar dia ke sek. Membanyakkan kerja... Tapi ok lah... Kadang tu kesian juga lepaskan dia awal2. Main je lebih nanti... Huhu


Petang, daddy punya tugas amik dia. Tapi kalau hujan mommy lah kena amik. Sah2 dd lambat nanti. Isnin pun mommy amik sebab sek hafidh balik awal. 5:30pm
Kalau hari isnin memang murung mommy turun naik tangga banyak kali... Huaaaaa....

Hari2 tu lah rutin mommy. Alhamdulillah sempat juga lah selit time baking, post semua tu. Marketing pun jalan sentiasa. Tapi banyak nya dalam otak lah... Bila free baru upload cepat2 kang lupa. Ada yang sudi jadi team marketing mommy tak? 🤭




KOTOR NYA BAJU..  

Bab baju sekolah hafidh memang tak reti jaga. Sedih tengok baju dia hari2. Kotor ya amat. Masa awal2 dulu, mommy sental baju dia, tapi tak bersih. . Dd asyik komen je, last2 suh dd yang sental. Memang bersih... Dia punyak sental sampai pecah butang baju sek hafidh... Hahaha patut bersihkan...


Bab homework pula alahai... Hari2 nak kena cek... Jarang sgt dia nak bgth ada kerja sekolah... Mujur ada group wasap  rajin mak2 share homework anak2.senang lah mommy nak pantau. Biasanya daddy yg akan teman dia buat homework. Sebab malam mommy sibuk baking. Tapi bila dd ckp pun dia xdengar, main je lebih... #cikgumommy pun keluar... Tak sampai setengah jam siap... Saje nak suh mommy bising sampai malam.


Kadang tu perasan juga, mak2 skrg sangat prihatin dengan sek anak2.. Mommy sendiri tak tercek semua buku2 hafidh. Tapi mak2 lain detail checknya... 🤭 Fuhhh rasa tertinggal sangat. Bila mak2 lain update homework mula lah mommy tinggalkan tepung terus masuk bilik hafidh check homework dia.

Ok lah... Penat dau bebel. Type2 ni sambil tunggu biskut siap baking... Huhu... Kalau tak, memang tak menyempat...

Ok lah...

#mommygarang
Mommylin 

You Might Also Like

1 leave a massage here...

  1. Bagus garang dengan anak..baru anak dengar cakap. anak lelaki kalau bab baju putih memang balik sekolah macam itulah rupanya..bertambah kena bebel.

    ReplyDelete

mommylin.juniorhappy

Followers