OPTOM EYECARE - Cermin Mata Kanak - Kanak yang tahan lasak

Assalamualaikum... 

Korang rabun tak?Tak? bersyukurlah... huhuh Mommylin seawal 11 tahun dah mula pakai cermin mata. Rabun, tak nampak bila nak salin nota di papan hitam dulu. Nak tak nak, kena buat cermin mata. Sampai dah usia 35 tahun ni, masih setia dengan cermin mata. Tapi, alhamdulillah.. power tak teruk sangat. Mungkin sebab amk tindakan awal. 

Sekarang, anak no 2 pula mengadu tak nampak. Tapi tak boleh buat cermin mata dia lagi. Anak bawah umur, kena jumpa pakar dulu. Tapi di sebabkan kita dalam keadaan PKP yang tak nampak penghujung lagi, mommy bagi dia pakai cermin mata "Anti Blue Light" dulu..



Pelindung mata dari sinaran biru gajet

Musim PDPR ni, anak-anak mengadap gajet dan komputer lebih lama berbanding sebelum ni. Masa kelas tengok gajet, buat kerja sekolah pun kadang tengok gajet lagi. Bila hari cuti pula, tak ada kelas, minta nak main gajet sebab tak boleh nak bermain di luar rumah. Huhuhu 

Jadi, kadar masa anak tengok gajet sekarang sangat tinggi. Risau mata anak semakin merosak, mommy pun beri dia guna cermin mata Anti Blue Light untuk dia pakai semasa menggunakan gajet atau komputer.





Kenapa OPTOM jadi pilihan

Banyak je orang jual cemin mata dengan fungsi untuk pelindungan mata dari gajet ni, tapi mommy tak berani beli sebarangan. Disebabkan mata anak dah bermasalah, tak mungkin mommy akan bagi dia guna yang biasa, hanya dari pakar. Jadi, mommy memilih Optom Eyecare

Antara kelebihan spek kanak-kanak OPTOM EYECARE ini adalah, Material khas yang mudah lentur dan tahan lasak, spek pula direka untuk rasa lebih ringan dan sesuai dengan aktiviti kanak-kanak. Selain itu, fitting frame-face direka tidak mudah tertanggal. Ini sangat penting, kerana kanak-kanak ni, mereka lasak dan suka bermain tidak kira waktu.

Spek dari Optom juga dapat mengurangkan keletihan mata dalam situasi penggunaan skrin gajet atau komputer yang berpanjangan. Jadi, lebih selamat dengan Optom. Sebab inilah mommylin memilih OPTOM EYECARE.

Nak dapatkan OPTOM?

Lepas tamat segala PKP ni, mommylin nak pergi Optom Eyecare Bangi untuk dapatkan pemeriksaan mata di sana. Dapat pergi sana lagi puas hatikan. 




Cantikkan cermin mata ni. Sesuai sangat dengan warna kulit muka anak.
Ini alamat dan sosial media OPTOM, boleh la follow atau PM mereka. 

Optom Eyecare.
No.37, Jalan 8/1, Seksyen 8, Bandar Baru Bangi, 43650 Bangi, Selangor Darul Ehsan. (Berdekatan Marrybrown)
🕰️BUKA SETIAP HARI
🕰️9AM-8PM

Untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut, korang boleh juga hubungi mereka melalui



Post a Comment

3 Comments

  1. memang bagus jualan brg spekmata kat optom ni dah terjh sendiri hari tu ,terbaikkkkk

    ReplyDelete
  2. anak2 un memang pakai ni supaya mata terjaga, dah try 1 best, terus order lagi 2 unit, untuk sorang satu. un yang hari mengadap pc pun kdg mata berair, so memang kena pakai untuk jaga mata.

    ReplyDelete
  3. best sangat cermin mata kanak2 optom ni. anak2 cx pon suka pakai. katanya selesa bila tengok skrin. tak penat mata

    ReplyDelete